Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigere


Er du sundhedspersonale?
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.

Symptomtesten

Test dit barns symptomer

Har dit barn problemer med symptomer, som kan være knyttet til komælksallergi eller anden fødevareallergi?

Forbered dig inden næste lægebesøg, læs mere om almindelige symptomer, og hjælp din læge med at stille den rigtige diagnose.

START TESTEN

Har dit barn oplevet symptomer fra maven eller tarmene?

Reflux og gylpen
Reflux indtræffer, når maveindhold trænger op i spiserøret i forbindelse med madning. Gylpen indebærer, at mælk løber tilbage fra maven til munden, og at barnet ofte "spytter det ud".
Diarré
Diarré indebærer, at man har løs afføring mindst tre gange pr. dag i op til to uger. Det er snarere en forandring i afføringens konsistens frem for antallet af afføringer, som er tegn på, at barnet har diarré. Hos normale og sunde børn er afføringen blød og løs.
Forstoppelse
Forstoppelse indebærer, at tarmudtømningen forsinkes eller bliver vanskelig, og at tilstanden varer i to uger eller længere. Alle børn har deres eget afføringsmønster. Det er meget almindeligt, at børn ind imellem har hård afføring, og nogen amme-børn har afføring så sjældent som en gang om uge.

Har dit barn oplevet symptomer i åndedrætsvejene?

Hvæsende eller larmende åndedræt
Hvæsende eller larmende åndedræt indebærer, at der opstår en højfrekvent, hvislende lyd, når de små luftveje bliver for snævre, så barnet har svært ved at trække vejret.
Snue eller nyseanfald
Snue indebærer, at der løber snot ud af barnets næsebor. Børn kan få snue allerede 30 minutter efter at have indtaget komælk. Nys er naturlige reflekser, som har til formål at tømme åndedrætsvejene for luftbårne substanser og blokeringer. Det er meget almindeligt hos små børn og er normalt ikke noget at bekymre sig over.
Vedvarende hoste
Vedvarende hoste defineres som daglig hoste, der varer længere end tre-fire uger.

Har dit barn oplevet hudsymptomer?

Nældefeber
Nældefeber er en almindelig hudsygdom, som karakteriseres ved kløende, hævet rødmen i huden. Nældefeber kan forekomme hvor som helst på barnets krop og forsvinder ofte hurtigt.
Eksem
Eksem er en almindelig og ubehagelig tilstand, hvor huden er inflammeret og ser rød eller brunlig ud, er tør, sprukken eller revnet samt klør, specielt om natten. Hos små børn optræder eksem ofte i ansigtet, på issen eller på arme og ben.
Hududslæt
Hududslæt er meget almindeligt og helt normalt hos små børn. Udslæt kan forekomme allerede få dage efter fødslen og skyldes ofte, at barnets følsomme hud skal tilpasse sig et nyt og meget anderledes miljø. De fleste hududslæt er harmløse og forsvinder af sig selv.

Har dit barn oplevet almene symptomer?

Utrøstelig gråd
At græde er normal adfærd hos små børn, men når barnet græder utrøsteligt i flere timer, kan det være svært som forælder at forstå adfærden. Når barnet græder utrøsteligt, er der ingenting, der hjælper. Utrøstelig gråd er meget almindeligt hos børn under tre måneder.
Kolik
Kolik indebærer uforklarlige og tilbagevendende anfald af utrøstelig gråd efterfulgt af roligere perioder, selvom barnet er sundt og mæt. Gråden er normalt kortvarig og starter, når barnet er et par uger gammelt. I de fleste tilfælde er spædbarnskolikken forsvundet efter fem måneder.
Søvnbesvær
Mange børn har svært ved at falde i søvn eller sove i løbet af det første leveår og måske også senere. Et spædbarn bør tilpasse sig døgnrytmen i løbet af den første måned, og det er helt normalt, at barnet ikke sover hele natten, før det er blevet tre måneder.
Spisevægring
Spisevægring er et problem, der ofte starter, når barnet er seks til ni måneder gammelt. Hvis barnet ikke spiser på grund af spisevægring eller manglende appetit, kan det forårsage vækstproblemer.
AFSLUT TESTEN

Symptomer, du har oplyst for dit barn:

Hvis du har angivet to eller flere symptomer, kan dit barn opleve symptomer, der er relateret til komælksallergi. Kontakt din læge for videre udredning.

Selvom du kun har angivet et symptom, kan det være en god idé at kontakte din læge.

Læs mere om symptomerne på komælksallergi.

Ansvarsfraskrivelse:
Kontakt dit barns læge for at få stillet en diagnose. Det er vigtigt, at du ikke eksperimenterer med at give barnet mælkefri kost, inden du har fået anbefalinger og råd fra lægen.

Indsend