Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigere
 
Er du sundhedspersonale?
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
 
Hvad skal du gøre,
hvis du har mistanke om, at dit barn kan være allergisk over for komælksprotein?
 

Diagnose af komælksallergi – trin for trin

Eliminationsdiæt – at undgå bestemte typer af mad

Den bedste og mest almindelige måde for lægen at bekræfte eller udelukke komælksallergi er at udelukke visse typer mad og mejeriprodukter fra barnets kost ved hjælp af en såkaldt eliminationsdiæt.

 

Selvom allergien sjældent forekommer hos spædbørn, der ammes, kan lægen også give dig, der ammer, råd om at undgå mælkeprotein.

 

Hvis barnet er allergisk over for mælkeprotein, vil du hurtigt mærke forbedringer, efter at du har lagt kosten om. De fleste symptomer forsvinder inden for to til fire uger, og alle skal være forsvundet helt inden for seks uger.

 

Hvis der sker forbedringer, kan lægen foreslå, at du genindfører små mængder mælkeprotein i barnets kost. Det kaldes for en provokationstest, fordi man forsigtigt provokerer barnets immunforsvar. Hvis problemerne vender tilbage, kan allergien bekræftes.

 

Hvis det ikke hjælper at udelade mælkeprotein, har barnet sandsynligvis ikke mælkeallergi. Lægen vil da undersøge andre tænkelige årsager til symptomerne.

 

 

Mælk er en basisfødevare, så det er vigtigt, at du ikke eksperimenterer med at give barnet en mælkefri kost, inden du får anbefalinger og råd fra læge eller diætist.

 

Mere information om amning og mælkeallergi

Indsend