Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigere
 
Er du sundhedspersonale?
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
 
Kunskap om mjölkproteinallergi
Vi kan hjælpe dig
med viden og værktøjer, som er nødvendige i håndteringen af mælkeallergi.
 

Undgå at forveksle laktoseintolerance og mælkeallergi

Det er vigtigt at kunne skelne mellem laktoseintolerance og mælkeallergi, eftersom de har forskellige årsager og dermed skal håndteres forskelligt. Allergi over for proteiner i komælk udvikles ofte tidligt i livet, mens laktoseintolerance er meget usædvanligt inden femårsalderen.

 

Hvad er mælkeallergi?

Mælkeallergi er en type fødevareallergi, hvor barnets immunforsvar reagerer på de proteiner, der findes i mælken, så barnet får allergiske symptomer. Det kan handle om problemer med huden (udslæt, tør, sprukken eller kløende hud), fordøjelsen (diarré, opkast, forstoppelse og gylpen) eller åndedrættet (raslende åndedræt, hoste, løbende næse). Allergien optræder normalt, inden barnet er fyldt et år.

 

Hvad er laktoseintolerance?

Laktose er et sukkerstof, som findes naturligt i mælk. Laktose findes også i modermælken. I modsætning til mælkeallergi har laktoseintolerance intet med immunforsvaret at gøre. Det handler i stedet om en manglende evne til at nedbryde det sukker, der findes i mælken. Laktoseintolerance er desuden meget usædvanligt hos børn under fem år.

At stille en diagnose

Selvom symptomerne kan være ubehagelige, er det let at håndtere komælksallergi med den rigtige kost. Derfor er det vigtigt, at den rigtige diagnose stilles så hurtigt som muligt.

Tegn og symptomer på mælkeallergi

Mælkeallergi er en fødevareallergi, og symptomerne kan påvirke fordøjelsen og give fx. diarré eller opkast. Også åndedrætssystemet (snue eller hoste) og huden (tør og sprukken hud) kan påvirkes.


 

Tegn og symptomer

Hvordan diagnosticeres mælke- allergi?

For at afdække om dit barn har mælkeallergi, undersøger lægen barnet og spørger, om du har skrevet nogle symptomer ned. Hvis der er mistanke om mælkeallergi, kan lægen også foretage specielle tests for at stille en diagnose.

Mere om diagnosen

Test dit barns symptomer

Har du mistanke om, at dit barn er besværet af symptomer, der kan hænge sammen med komælksallergi eller anden fødevareallergi? Prøv vores enkle symptomtest.
Symptomtest

Indsend