DETTE ER EN INFORMATIONSSIDE TIL SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE
 
Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte. Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig.
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
Underernæring

APPETIT PÅ LIVET

UNDERERNÆRING

Trods velfærden lever mange ældre og syge med underernæring. I et studie med mere end 4.500 ældre mennesker fra flere lande var cirka halvdelen af de adspurgte i risikozonen for underernæring. Næsten en fjerdedel blev diagnosticeret som underernærede.(1)

 

Risiciene i forbindelse med underernæring er alvorlige og omfatter en øget risiko for infektion, langsommere restituering fra sygdom eller skader samt øget dødelighed.*


Næringsindtaget er afgørende for et godt helbred

Lettilgængelig, næringsrig mad som efter behov kan suppleres med medicinsk ernæring, er afgørende for et godt helbred. Også motion og et aktivt socialt liv er vigtige faktorer i sig selv, men også fordi det kan påvirke appetitten positivt.(2)

 

Hos Nestlé Health Science tager vi aldersrelateret underernæring meget alvorligt. Vi deltager aktivt i at udvikle ernæringsbehandlinger til alle typer patienter, som er, eller ligger i risikozonen for at blive, underernærede.

 

  1. Kaiser MJ, Bauer JM, Rämsch C, Uter W, Guigoz Y, Cederholm T et al. Frequency of malnutrition in older adults: a multinational perspective using the mini nutritional assessment. J Am Geriatr Soc. 2010 Sep;58(9):1734-8.
  2. Hickson M. Malnutrition and ageing. Postgrad Med J. Jan 2006; 82(963): 2–8.

* De nævnte symptomer er ikke altomfattende. De enkelte patienters symptomer kan variere.


Indsend