Ernæringsbehandling med ernæringsdrikke

Ernæringsbehandling med ernæringsdrikke

Underernæring kan både forebygges og behandles. Du kan modvirke tab af vægt og muskelmasse ved at spise flere mellemmåltider og berige din normale kost med protein og energi, f.eks. ved at spise mere æg, ost, fløde, olie og smør. Husk også, at der ikke må gå for lang tid mellem dagens sidste måltid og næste dags første måltid. Hvis det ikke er tilstrækkeligt, kan en læge eller diætist ordinere ernæringsdrikke til særlige medicinske formål som et supplement til din normale kost. Kontakt din læge eller diætist, hvis du eller nogen i din nærhed risikerer at udvikle underernæring.


Ernæringsdrikke kan hjælpe dig med at øge dit næringsindtag

Ernæringsdrikke kan hjælpe dig med at øge dit indtag af energi og ernæring, hvis du har, eller er i risikozonen for at udvikle, underernæring. Der findes mange forskellige slags ernæringsdrikke med forskelligt indhold af energi, protein, fibre og vitaminer, så de passer til forskellige behov. Visse ernæringsdrikke har f.eks. et ekstra højt indhold af energi og protein og er specialtilpasset til dig, der har svært ved at spise og drikke store volumener eller har nedsat appetit. Ernæringsdrikke fås i mange forskellige smagsvarianter og konsistenser, så det er nemt at finde en, der passer til dig! Bed din læge eller diætist om hjælp til at finde en ernæringsdrik, der passer lige præcis til dig og dine behov.


Hvor meget ernæringsdrik er nok?

Ifølge de europæiske retningslinjer (ESPEN guidelines) skal ernæringsdrikke overvejes til ældre med underernæring eller i ernæringsmæssig risiko. Det gælder specifikt personer, som ikke får opfyldt deres behov for energi og protein via kosten. Ifølge retningslinjerne skal ernæringsdrikken give mindst 400 kcal og 30 gram protein om dagen1.

For at få maksimal effekt af din ernæringsbehandling er det vigtigt, at du altid tager ernæringsdrikkene i overensstemmelse med din ordination og i samråd med din læge eller diætist. Hver portion tæller! Den nødvendige mængde ernæringsdrik af forskellige typer afhænger af dit individuelle ernæringsbehov og ernæringsdrikkens energi- og proteinindhold.

Nestlé Health Science tilbyder et bredt sortiment af velsmagende ernæringsdrikke, både saftbaserede og mælkebaserede ernæringsdrikke. Derudover tilbyder Nestlé Health Science sondeernæring, et fortykningsmiddel, sveskedrik og fiberberigelse. Ambitionen er, at der skal være noget for enhver smag og ethvert behov.

Vores ernæringsdrikke er klassificeret som fødevarer til særlige medicinske formål og er beregnet til ernæringsmæssig håndtering af patienter med underernæring eller i ernæringsmæssig risiko. Skal anvendes under lægelig overvågning.

Survey

SELV-TEST

Tag vores selv-test for at se, om du er i risikozonen for underernæring.

Hvis du får færre end 12 point, anbefaler vi, at du kontakter din læge eller andet sundhedsfagligt personale for nærmere undersøgelse.

Download selv-test

Referencer:

  1. Volkert D et al. ESPEN guideline on clinical nutrition and hydration in geriatrics. Clin Nutr. 2018. Clin Nutr. 2019; 38(1):10-47.