DETTE ER EN INFORMATIONSSIDE TIL SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE
 
Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte. Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig.
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
IBS

PERSONER, SOM LIDER AF IBS ER IKKE ALENE

 
IBS

IBS

(Irritable Bowel Syndrome) er en såkaldt funktionel mave-tarm-sygdom – en kombination af smerte og ubehag i maven, samt unormal afføring, som varer i mere en 6 måneder. Det er en almindeligt forekommende lidelse, og cirka 10-15 procent af alle voksne lider af IBS, men kun halvdelen er diagnosticerede.

 

De mest almindelige symptomer ved IBS er diarré, forstoppelse, oppustethed, mavesmerter og andet ubehag, der er relateret til mave-tarm-kanalen.* IBS anses for at være en sygdom, hvor flere faktorer tilsammen bidrager til problemet. De faktorer, som kan have betydning, er genetik, hormonniveau, psykosociale faktorer og forandringer i tarmfunktionen (muskler/nerver). Både livsstil og kostvaner menes at påvirke tilstanden.

 

 

Kosten er vigtig i forbindelse med IBS

Nogle personer mærker en forbedring eller mindskning af symptomerne ved ændring af kostvaner eller indtagelse af visse fødevarer. Opløselige fibre kan for eksempel mindske ubehaget hos visse personer. Der findes også medicin, som kan lindre symptomerne, og ny forskning viser, at probiotika kan være gavnligt for personer med IBS.(1)

 

En sund mave-tarm-flora er et af vores fokusområder hos Nestlé Health Science. Vi arbejder blandt andet for at lette ernæringsbehandlingen for patienter, som lider af mave-tarm-problemer som IBS.

 
  1. http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/ibs/
 

* Bemærk, at patienternes symptomer kan variere.

Indsend