SUNDHEDSPERSONALE
Forstoppelse
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigere


Er du sundhedspersonale?
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
Forstoppelse

NOGLE GANGE KAN DER VÆRE ENKLE LØSNINGER PÅ STORE PROBLEMER

FORSTOPPELSE

De fleste personer kan få forstoppelse engang imellem, og en almindelig årsag til det er et for lavt væske- og fiberindtag.


Symptomer på forstoppelse kan være, at det er svært at tømme tarmen, at afføringen bliver hård – også kaldet "hård mave". Hvis man har været forstoppet i længere tid, kan der også opstå andre problemer som for eksempel mavesmerter, utilpashed eller hæmorider.


Almindelige faktorer, som kan give forstoppelse, kan for eksempel være stress, uro eller ændring af madvaner. I nogle tilfælde kan det være bagvedliggende sygdomstilstande, som er skyld i forstoppelsen, men der er også visse lægemidler, som kan give forstoppelse.


Går ofte over af sig selv eller med lidt hjælp

Oftest går en forstoppelse over af sig selv, eller ved at madvanerne ændres. Hvis besværet ikke skyldes en sygdom eller et lægemiddel, kan mange opleve en forbedring ved, at væske- og fiberindtaget øges.


hos Nestle Health Science udvikler vi ernæringsbehandlinger til mave-tarm-problemer, såsom kronisk forstoppelse, for at patienter skal kunne forebygge og tackle problemet på en god måde.