DETTE ER EN INFORMATIONSSIDE TIL SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE
 
Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte. Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig.
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
Kirurgi

Den rette ernæring kan bidrage til bedre restituering efter kirurgi

 
KIRURGI

Ernæring spiller en vigtig rolle i forbindelse med kirurgi. Dels kan den rette ernæring før operationen mindske eventuelle problemer i forbindelse med indgrebet – og dels kan den rette ernæring forbedre restitueringen.

 

Hvert år foretages der mere end 230 millioner større kirurgiske indgreb verden over.(1) Efter indgrebet har kroppen brug for at restituere sig, og det er vigtigt, at patientens behov for protein og energi bliver dækket tilfredsstillende.

 

 

Den rette ernæring fremmer restitueringen(2)

 

Kliniske studier viser, at hvis man supplerer kosten med bestemte næringsstoffer før en operation, kan postoperative komplikationer mindskes. Det gælder, selv når patienten vurderes at være velnæret.(3) I forbindelse med visse kirurgiske indgreb kan specialernæring med det formål at forbedre immunsystemet være værdifuldt, fordi det blandt andet kan betyde et kortere sygehusophold.(4)

 

Efter en større operation er ernæringen en vigtig faktor, for at patienten skal kunne vende tilbage til et normalt liv så hurtigt som muligt. Derfor er det vigtigt at sikre et optimalt næringsindtag tidligt efter indgrebet, uanset om patienten kan spise selv eller skal have næring via sonde.(4)

 

Nestlé Health Science har lang erfaring med individuelt tilpasset ernæring før og efter kirurgi.

 
  1. Weiser TG, Regenbogen SE, Thompson KD. An estimation of the global volume of surgery: a modelling strategy based on available data. Lancet. 2008;372(9633):139-44.
  2. Ljungqvist O, Dardai E, Allison SP. Basics in clinical nutrition: perioperative nutrition. E-SPEN, the European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism. 2010;e93-6.
  3. Windsor A, Braga M, Martindale R. Fit for surgery: an expert panel review on optimizing patients prior to surgery, with a particular focus on nutrition. Surgeon. 2004;2(6):315-9.
  4. Martindale RG, McClave SA, Taylor B, Lawson CM. Perioperative nutrition: what is the current landscape? JPEN J Parenter Enteral Nutr. 2013;37(5 Suppl):5S-20S.

Indsend