Nestlé Health Science har to produkter, der er tilpasset til ernæringsbehandling af fødevareallergier/-intolerance. Af disse er Althéra, med et indhold af ekstensivt hydrolyseret valleprotein og renfremstillet laktose, vores førstevalg ved komælksproteinallergi. Althéra er dokumenteret sikkert og veltolereret af spædbørn med diagnosticeret komælksproteinallergi1,2 og følger de nyeste anbefalinger3,4 for gældende ernæringsbehandling for disse børn.
Althéra består af 100 % ekstensivt hydrolyseret valleprotein, hvor 98 % af peptiderne er < 1.200 Dalton. Den laktose, der er tilsat i Althéra er renfremstillet for øget sikkerhed. Laktosen bidrager til en god og mild smag samt stimulerer kalciumoptaget og fremmer væksten af bifidobakterier i tarmen5.
1. Niggeman B, et al. Pediatr Allergy Immunol 2008;19:348-354.
2. Nowak-Węgrzyn A, et al. Allergy 2019; 74:1582-4.
3.ESPGHAN Guidelines: Diagnosis and Management of CMPA: JPGN 2012;55(2):221–229.
4. BSACI Milk allergy guideline: Luyt D, et al. Clin Exp Allergy 2014;44(5):642–672.
5. Francavilla R, et al. Pediatr Allergy Immunol 2012;23(5):420–427.):642–672.
På produktfaktabladet findes en mere detaljeret beskrivelse.
VIGTIGE OPLYSNINGER: Mødre til spædbørn med komælksproteinallergi skal først fortsætte med at amme og udelukke mælkeprodukter fra egen kost. Dette kræver ofte rådgivning fra en diætist for at sikre ernæringsbehandlingen. Hvis det besluttes at anvende specialernæring som spædbarnets ernæringsbehandling, er det vigtigt at sørge for korrekt tilberedningsvejledning i forhold til at bruge kogt vand, steriliserede flasker og det rigtige blandingsforhold for at undgå fejlbehandling. Specialernæring bør ordineres af læge eller diætist.