DETTE ER EN INFORMATIONSSIDE TIL SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE
 
Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte.  Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
Sund alderdom

VI OPFYLDER NÆRINGSBEHOVET HOS EN ALDRENDE BEFOLKNING

 
SUND ALDERDOM

Ny forskning viser, at vi kan gøre meget for at bremse aldringen. En afbalanceret, alderstilpasset kost og regelmæssig fysisk aktivitet er hjørnestene for et godt helbred. Det er vigtigt at starte tidligt, da forandringer i kroppen kan mærkes allerede midt i livet.

En sund og aktiv aldring er tæt forbundet med en livsstil, som indeholder regelmæssig fysisk aktivitet kombineret med sund kost. Det rette indtag af næringsstoffer, som for eksempel vitaminer, mineraler, fibre og protein, er vigtigt for at bevare en normal muskelmasse og fordøjelse.

 

Velafbalanceret kost – det er lettere sagt end gjort
Det anbefales, at man spiser en fuldgyldig og afbalanceret kost, men det er ikke altid så let. Ny forskning viser, at næringsstoffer, som er vigtige for et godt helbred, ofte mangler i maden hos ældre. Tidlige tegn på, at kroppen får for lidt af de vigtige næringsstoffer, kan være træthed, svaghed eller dårlig bevægelighed. * Hvis man ikke får alt det, man behøver, igennem den almindelige kost, kan det være godt at berige maden med protein, vitaminer, mineraler og fibre.

Vigtige næringsstoffer for ældre
Følgende stoffer spiller en vigtig rolle, for at den aldrende krop kan præstere optimalt:

  • Vitaminer er vigtige for kroppens energiproduktion, for eksempel B2, B6 og B12, og de bidrager til at mindske træthed og udmattelse.
  • Proteinbidrager til at øge og bibeholde muskelmassen. Ældre mennesker har brug for mere protein pr. kilo kropsvægt end yngre mennesker. Med tiden kan tegn på proteinmangel mærkes i form af tab af muskeltonus, følelse af svaghed samt begrænset evne til at udføre aktiviteter.
  • D-vitamin og kalcium arbejder sammen og holder knoglerne stærke og er derfor vigtige for at undgå knogleskørhed.
  • C-vitaminbidrager til normal kollagendannelse, hvilket fremmer bruskens funktion i leddene.
  • Væske er ikke et næringsstof, men vand indgår i næsten alle metaboliske processer.

 

Hos Nestlé Health Science vil vi bidrage til en sund aldring. Det gør vi ved at udvikle og forske i produkter, som giver den aldrende krop et optimalt næringsindtag. På den måde håber vi at kunne inspirere og hjælpe ældre mennesker med at passe på deres krop med kost og motion.

 

*Dette kan også være symptomer på sygdom.

Indsend