SUNDHEDSPERSONALE
Gastrointestinale problemer
DETTE ER EN INFORMATIONSSIDE TIL SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE
 
Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte. Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig.
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
Gastrointestinale problemer

Gastrointestinale problemer er et vidt begreb, som kan omfatte alt fra refluks til forstoppelse. I mange tilfælde kan ernæringsbehandling spille en vigtig rolle for barnets almene tilstand og livskvalitet.(1,2)


Gastrointestinale problemer hos børn kan have flere årsager og kan påvirke hele mave-tarm-kanalen. (3) Nogle eksempler er gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), akut og kronisk diarré, forstoppelse, komælksprotein- eller sojaproteinallergi/intolerance.


Af og til er det tilstrækkeligt med ernæringsbehandling

Når et barn lider af gastrointestinale problemer, kan ernæringsbehandling ofte mindske symptomerne, også ved vanskelige tilstande som for eksempel GERD.(1,3,4)


Den rigtige ernæring har mange fordele

Et barn, som lider af gastrointestinale problemer, risikerer ofte også at blive ramt af malabsorption og maldigestion. Dette kan føre til underernæring. (2) Derfor er det altid vigtigt at forbedre barnets næringsindtag for at understøtte en normal vækst og udvikling. Også ved intensivbehandling er et godt næringsindtag direkte forbundet med bedre restituering og kortere hospitalsophold.


Vi skræddersyr behandlinger til alle typer af maver

Hos Nestlé Health Science fokuserer vi på, hvad der er bedst for barnet, uanset typen af maveproblemer. Derfor stræber vi efter at udvikle skræddersyede ernæringsløsninger til barnets individuelle behov.


  1. http://s3.gi.org/patients/gihealth/pdf/pediatric.pdf
  2. http://www.nestlenutrition-institute.org/News/Pages/Nutritional-management-of-children-with-gastrointestinal-Impairment%E2%80%93key-to-clinical-outcome.aspx
  3. http://www.theportlandhospital.com/children/specialties/gastroenterology/
  4. http://www.niddk.nih.gov/health-information/health-topics/digestive-diseases/ger-and-gerd-in-infants/Pages/facts.aspx