SUNDHEDSPERSONALE
Failure to thrive
DETTE ER EN INFORMATIONSSIDE TIL SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE
 
Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte. Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig.
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
Failure to thrive

Børn får diagnosen Failure to thrive (hæmmet vækst), når deres vægt eller vægtstigning er betydeligt lavere end gennemsnittet for børn i deres alder. (1, 2)


Mange af børnene begynder gradvist at følge vækstkurven af sig selv og når deres normale vækstpotentiale uden hjælp.(3) Andre med diagnosen Failure to thrive, har brug for hjælp. Diagnosen er almindelig, med en prævalens på 1-5 procent af de børn, som bliver indlagt på sygehus, når de er under 2 år.(4)


Failure to thrive skyldes malabsorption, fejl- eller underernæring, som kan være konsekvenser af et bredt spektrum af forskellige sygdomme og tilstande. Det kan for eksempel dreje sig om kromosomfejl, neurologiske problemer, infektioner eller fordøjelsesproblemer, men også miljøfaktorer som for eksempel dårlige madvaner.(1-5)


At fremme den fysiske og mentale udvikling

Det er lige så vigtigt at håndtere fejlernæringen som at behandle det underliggende problem. Med den rette ernæring så tidligt som muligt kan man undgå, at både den fysiske og mentale udvikling påvirkes. Et højt kalorieindtag anbefales, og hos spædbørn kan dette opnås ved hjælp af hyppig amning eller specialerstatninger.(2,6)


Hos Nestlé Health Science arbejder vi aktivt med at udvikle ernæringsbehandlinger for at tilgodese behovene hos små børn, så deres livskvalitet forbedres under opvæksten.


  1. http://www.hopkinschildrens.org/Failure-to-Thrive.aspx
  2. http://www.aafp.org/afp/2003/0901/p879.html
  3. http://kidshealth.org/parent/medical/endocrine/failure_thrive.html
  4. http://ije.oxfordjournals.org/content/33/4/847.full
  5. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000991.htm
  6. http://www.babycentre.co.uk/a1621/failure-to-thrive