SUNDHEDSPERSONALE
 
 
 
 
 
DETTE ER EN INFORMATIONSSIDE TIL SUNDHEDSFAGLIGT PERSONALE
 
Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte. Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig.
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
 
Cystisk Fibrose

DEN RIGTIGE ERNÆRING ER VIGTIG FOR LIVSKVALITETEN

 
CYSTISK FIBROSE

Cystisk fibrose er en genetisk sygdom, som ofte påvirker lungerne, men også kan påvirke bugspytkirtlen og fordøjelsessystemet. En vigtig del af behandlingen af patienter med cystisk fibrose er at sørge for, de får tilstrækkeligt med næring.

 

Hos personer med cystisk fibrose fungerer de slimproducerende kirtler i kroppen ikke, som de skal. De udskiller et alt for sejt slim, som først og fremmest påvirker lungerne og mave-tarm-kanalen. Konsekvenserne kan være åndedrætsbesvær, infektioner i lungerne samt besvær med at optage maden i kroppen. Personer med cystisk fibrose har også en højere risiko for at udvikle diabetes på grund af sygdommen.(1)

 

 

Mindsket optagelse af næringsstoffer

 

Ved cystisk fibrose kan det seje slim tilstoppe bugspytkirtlens gange. Når det sker, kan de vigtige enzymer ikke nå tarmen, hvilket forhindrer en normal nedbrydning af blandt andet fedt. Det skaber problemer som for eksempel mindsket absorption af næringsstoffer, diverse afføringsproblemer, samt langsom vægtforøgelse og vækst for spædbørn.

 

 

Vores bidrag: Produkter og forskning

 

Hos Nestlé Health Science er vores mål, gennem forskning inden for ernæring, at hjælpe patienter med cystisk fibrose til at få den bedste ernæringsbehandling.

 

Kilder: 1. http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/cf/