SUNDHEDSPERSONALE
Vedvarende hoste – symptom på mælkeallergi
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigere


Er du sundhedspersonale?
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.

Vedvarende hoste – symptom på mælkeallergi

Ihållande hosta: Mamma med barn

Hoste er en naturlig refleks, som gør, at luftvejene kan komme af med slim og snot, som er løbet ned i halsen, eller fra madstykker, som har sat sig fast. Hoste er et af de mest almindelige symptomer på sygdom hos børn. Selvom hoste kan være foruroligende, er der normalt ikke tale om noget alvorligt.

 

Vedvarende hoste defineres som daglig hoste, der varer længere end tre-fire uger. Børn, der er yngre end tre måneder, hoster ikke særlig meget. Vedvarende hoste er derfor ofte et tegn på, at noget kan være galt.Hvorfor har mit barn vedvarende hoste?

Barnet kan have en fødevareallergi, fx. mælkeallergi.

Andre tænkelige årsager til vedvarende hoste er virussygdomme som forkølelse eller influenza. Strubehoste, passiv rygning, reflux eller luftvejsproblemer som astma eller bronkitis kan være bagvedliggende årsager.Kan det være mælkeallergi?

Vedvarende hoste er et almindeligt symptom hos børn med allergi over for komælk. Næsten 30 % af alle børn med mælkeallergi har vedvarende hoste. Børn med komælksallergi har normalt mere end ét symptom, som kan være meget forskellige. En enkel måde at kontrollere de almindelige symptomer, som kan knyttes til mælkeallergi, er at anvende vores symptomtest.Søg altid lægehjælp, hvis du er bekymret eller urolig for dit barns helbred.