Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigere


Er du sundhedspersonale?
Dette materiale er kun tilgængeligt for sundhedsfagligt personale, og du omdirigeres
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.

Tegn og symptomer på mælkeallergi

Eftersom symptomerne på allergi over for mælk varierer, kan de være svære at genkende. Det er særligt svært, fordi symptomerne kan minde om spædbarnets naturlige adfærd, fx. gylpen eller gråd. Symptomerne kan også ligne andre almindelige problemer, fx. søvnbesvær eller løbende næse. Det er også vigtigt at bemærke, at ikke alle symptomer opstår umiddelbart (inden for to timer) efter madning. Visse kan opstå op til to dage eller til og med en uge senere.

 

 

Læs mere om de forskellige symptomer på mælkeallergi: anafylaktisk chok, diarré, eksem, forstoppelse, gråd og kolik, hududslæt, vedvarende hoste, opkastninger, spisevægring, utrøstelig gråd, snue og nysen, hævelser, søvnbesvær, vækstproblemer, hvæsende åndedræt, nældefeber.

Informationsbrochure – mælkeproteinallergi

Du finder mere information i vores brochure om mælkeproteinallergi, symptomer, tips & råd samt en symptomdagbog.

 

Dansk Engelsk Arabisk

Hvis dit barn udviser tegn på mælkeallergi, bør du kontakte din læge

Symptomer på allergi kan være en udfordring, da du lige nu er ved at lære dit nyfødte barn at kende. Hvis du har mistanke om, at barnet kan være allergisk over for proteiner i komælk, skal du bestille en tid hos din læge for at få diagnosen bekræftet. Vær ikke bekymret. Komælksallergi er let at håndtere gennem barnets kost.


Det er vigtigt, at du ikke eksperimenterer med at give dit barn en komælksfri kost, inden du får anbefalinger og råd fra lægen.

 

Kan det være komælksallergi?

Ved at svare på en række enkle spørgsmål kan du hjælpe lægen med at afgøre, om dit barn har komælksallergi.

 
 

Forbered dig inden lægebesøget

Lægen vil undersøge dit barn og spørge, om du har bemærket nogen symptomer. Hvis der er mistanke om allergi, kan din læge foretage en række tests for at stille en diagnose.

Mere information om, hvordan lægen stiller en diagnose.


Symptomdagbog